AKP’li Belediye Başkanı’nın korumaları gazeteciye saldırdı: ‘Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin’

AKP’li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumaları tarafından darp edilen gazeteci Sinan Aygül hastanede tedavi altına alındı.

Aygül kendisine saldıran korumaların ‘bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin’ diyerek tehdit ettiklerini söyledi.

Gazeteci Sinan Aygül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin silahlı korumaları tarafından darp edildiğini belirtti.

Aygül, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Biraz önce Tatvan’da belediye başkanı Mehmet Emin Geylaninin silahlı korumalarının saldırısına uğradım. Belediyeye ait araçtan inerek saldıran şahıslar arkamdan kafama vurduktan sonra küfredek ‘Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin’ diye tehditler ettiler. Tavan Devlet Hastanesine götürülüyorum.”

BELEDİYEDE YAŞANAN USULSÜZLÜK İDDİALARINI YAZMIŞTI

Gazeteci Sinan Aygül, iki gün önce sosyal medya hesabından Tatvan Belediyesi ile ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getirmiş ve şunları yazmıştı:

“Belediyelerin taşınmaz satışları meclis gündeminde. Bazı satışlarda çok ciddi usulsüzlükler, ciddi suçlar var. Olası bir inceleme/soruşturma ve tarafsız bir yargı sürecinde çok kişinin canı yanar. Bitlis Belediyesi’nin ihalesi katılımcı olmadığı için iptal oldu. Tatvan Belediyesi’nin gerçekleşen satışının da rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle iptal edilmesini bekliyorum. O satışı iptal edin @TatvanBld Belediye orası babanızın çiftliği değil illa ‘ihaleye fesat karıştırma’ dosyası mı açılması lazım…”

TEDAVİ ALTINA ALINDI

Gazeteci Aygül, saldırı sonrası kaldırıldığı Tatvan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Saldırı hakkında açıklama yapan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, yaşanan olayı tasvip etmediklerini ve korumalar hakkında idari soruşturma başlatıldığını belirtti.

Mehmet Emin Geylani, Twitter hesabından olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bugün yaşanan talihsiz olay ile hiçbir ilgim bulunmamaktadır. Yaşanan olay, şahıslar arasında yaşanan tasvip etmediğmiz bir tartışmadan kaynaklanmıştır. Sinan Aygüle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayda ismi geçen Belediye personeli ile ilgili de idari soruşturmayı başlatmış bulunuyoruz”

 

 

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin