Erdoğan ‘faize’ savaş açmıştı; mevduat faizleri yüzde 50’ye dayandı!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizle savaşı hezimetle sonlandı. Bankalarda mevduat faizleri yüzde 40’ı aştı. Yüklü meblağlarda faiz oranının yüzde 50’ye yaklaştığı belirtiliyor.

Türkiye, 2021 yılı Eylül ayında faiz indirimleriyle ‘yeni ekonomi modeline’ geçiş yapmıştı. ​​​​​​​Tayyip Erdoğan, faiz oranlarına dair tartışmalar hakkında Kasım 2021’de yaptığı konuşmada, “Faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim. Şunu bir defa bilmemiz lâzım; bu konuda nas (dini kurallar) ortada. Nas ortada olduğuna göre, sana bana ne oluyor?” demişti.

Ancak o gün yüzde 15-20’lerde olan mevduat faiz oranları bugün yüzde 40’ara tırmandı. Eski kamu bankası yöneticisi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, konuyla ilgili paylaşımında, “Mevduat faizleri %50’ye yaklaşıyor. Bankalar 100.000 TL mevduata % 40 faiz veriyor Tutar yükseldikçe faiz artıyor. 10 milyon TL üstündeki tutarlara % 45 faiz veren bankalar var. Daha yüksek mevduatlara % 48’e kadar faiz söz konusu…” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin