YSK kesin aday listelerini onayladı; AKP’den 3 aday değişti

YSK, milletvekili kesin aday listelerini onayladı. Kesin aday listesi Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra oy pusulalarının basımına geçilecek. YSK tarafından yayımlanan kesin listelerde, AKP adayları içinde 3 değişikliğin olduğu görüldü.

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekilliği seçimi için Siyasi partiler 9 Nisan’da milletvekili aday listelerini YSK’ye sunmuştu. YSK, 11 Nisan’a kadar listelerdeki eksikliğin tamamlanması için süre vermiş, 15 Nisan’da da geçici aday listesini açıklamıştı.

YSK bugün kesinleşmiş aday listesini onayladı. Kesin aday listesi Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra oy pusulaların basımına geçilecek. 13 Mayıs’ta propaganda süreci tamamlanarak Türkiye 14 Mayıs’ta sandığa gidecek.

AKP ADAYLARI İÇİNDE 3 DEĞİŞİKLİK OLDU

AKP İstanbul 3. Bölge 8. Sırada; Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun yerine, AKP MKYK üyesi, eski AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak aday gösterildi.

AKP Samsun 8. Sıra adayı Kadir Kayan, Twitter mesajında; “Bölgemizin hassasiyetlerinin ve beklentisinin dikkate alınmaması nedeniyle AK Parti 8. Sıra adaylığımdan feragat ediyorum” açıklamasını yapmıştı. Adaylıktan çekildiğini duyuran Kayan’ın yerine Uğur Etli’nin adı yazıldı.

İstanbul Ataşehir Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa etmeden İstanbul 1. Bölge 33. sıradan aday olan Mustafa Naim Yağcı, aday listesinden çıkarıldı. Yağcı’nın yerine avukat Muhammet Enes Savaş aday gösterildi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin