GİZLİLİK KARARI GELDİ | Gözaltına alınan Serdar Akinan, İstanbul’a mı götürülüyor?

15 Temmuz açıklamaları sonrası sahur operasyonuyla gözaltına alınan gazeteci Serdar Akinan’ın, Çanakkale’den İstanbul’a götürüldüğü iddia edildi. Halk TV ise Akinan doyasına gizlilik kararı getirildiğini paylaştı.

Avukatı Serkan Günel, henüz Serdar Akinan ile hiçbir iletişim kurulmadığını söyledi. VOA’ya konuşan Günel, “Ayvacık’taki karakol kendilerinde olmadığını belirtti. Bu tür durumlarda zaten soruşturmaya konu olan kişi derhal İstanbul’a getirilir. Daha önce bunu başka soruşturmalarda da gördük. Serdar Akinan’ın İstanbul’a getirilmesini bekliyoruz. Ama şu ana kadar kendisinden bir haber alamadık” dedi.

Serdar akinan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla gece yarısı gözaltına alındığını açıklamıştı. Akinan saat 05.00 sıralarında paylaştığı videoya, “Gözaltına alınıyorum. Ayvacık ilçe emniyete götürülüyorum.” yazdı. Ancak Serdar Akinan’ın Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülmediği ortaya çıktı.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada,“Serdar Akinan sabahın 5’inde gözaltına alınıyor! Kardeşi Serhat Akinan ile saatlerdir nerede olduğunu arıyoruz. Şu an gözaltına alındığı Çanakkale’den İstanbul’a götürüldüğünü öğrendim. Serdar Akinan gazetecidir. Bu yapılanın 2023 Türkiye’sinde yeri yoktur.” ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ GECESİYLE İLGİLİ FLAŞ BİLGİLER PAYLAŞMIŞTI

Serdar Akinan, son olarak 15 Temmuz’la ilgili önemli bilgiler paylaşmıştı. Sözde darbe gecesi AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast için gönderildiği iddia edilen MAK timleriyle ilgili çok kritik bilgiyi belgeleriyle aktarılan Akinan, MAK timlerinden önce Erdoğan’ın bulunduğu otelin yakınına 3 helikopter dolusu Libya ve Suriye’de kullanılan IŞİD militanlarının indirildiğini ve bu olayla tutanak düzenleyen polisin 2 gün sonra öldürüldüğünü açıklamıştı. Akinan, “Benim öğrendiğim; (tuzağa çekilen) MAK timinden önce bölgeye 3 helikopter dolusu IŞİD militanı indirildi. Bunun kayıtları var. Tutanak tutan polis iki gün sonra öldürüldü.” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin