Hatay Devlet Hastanesi’nin temeli, ‘kamulaştırma’ kararından önce atılmış

Hatay’da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından temeli göstermelik olarak atılan Devlet Hastanesi projesine ilişkin kamulaştırma kararının 14 Nisan’da alındığı ortaya çıktı.

Hatay’da Erdoğan’ın katılımıyla 24 Mart’ta yapılan temel atma törenine ait görüntüler sosyal medyada alay konusu olmuştu. Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreninde, Defne’deki Yeni Devlet Hastanesi’nin inşa edileceği alana yerleştirilen inşaat demirleriyle ‘temel atma’ görüntüsü verildiği ortaya çıkmıştı. Tepkiler üzerine toprak üzerine rast gele dökülen beton bir gün sonra iş makineleriyle kaldırılmıştı. Ardından 26 Mart’ta alelacele hastane inşaatına başlandı ve buna dair görüntüler paylaşıldı.

İşte o arazi için kamulaştırma kararının 14 Nisan’da alındığı ortaya çıktı. Antakya, Defne ve İskenderun devlet hastanelerinin arazilerinin 14 Nisan’da yayımlanan Resmi Gazete’deki kararla acele kamulaştırma kapsamına alındı. Antakya, Defne ve İskenderun’da yapılması planlanan hastanelerin temel atma törenleri 24 ve 25 Mart tarihlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilmişti.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin