HDP’li Mithat Sancar: Bakanlık beklentimiz yok, bunun karşımıza getirilmesini ‘zül’ sayarız

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP’nin Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek vermek için bakanlık istediği haberleri hakkında “Bakanlık beklentimiz yok. Bu sözün karşımıza gelmesini bile zül sayıyoruz.” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, kapatma davasıyla ilgili kararın seçim sonrasına bırakılması için yeniden başvuru yapacaklarını açıkladı. Fox TV’de ‘Çalar Saat’ programında İlker Karagöz’ün sorularını cevaplayan Sancar, HDP’nin Hazine yardımı hesabına bloke konulması kararının kaldırılmasını, “Doğru bir adım, doğru bir tutum. Hesaplara bloke konulması kararı tümüyle hukuksuzdu.” diyerek yorumladı.

Mithat Sancar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmesi konusunda da yorumlarda bulundu. Bekledikleri bir gelişme olduğunu söyledi. İktidara yakınlığıyla bilinen gazetelerdeki “Kandil’den talimat alan HDP’liler şimdiden bakanlık hayali kuruyor” iddialarını yalanladı:

  • Buna güleyim mi ne yapayım bilemiyorum. Biz açık siyaset yapan bir partiyiz. Bu şeffaflıkta tutumunu ortaya koymuş parti yok. Biz ortak aday belirlenirse bizimle görüşmesi ve uzlaşma sağlanması halinde destek olacağımızı da belirtmiştik.
  • Şimdi bu yöntemimize karşılık Sayın Kılıçdaroğlu ‘Görüşeceğim’ diyor. Bu son derece olumlu bir adım. Kendisinin dediği gibi bunun tartışılacak bir yönü yok. HDP’nin meşruiyeti tartışılamaz. Görüşmeme tutumu iktidarın tutumudur.
  • Bakanlık hayali… Bu sözün karşımıza gelmesini bile zul sayıyoruz. Biz diyoruz ki ilkeler konuşulucaktır. Cumhurbaşkanlığı nasıl bir ilkeler bütünü üzerine inşa edilecektir? Onların açıkladıkları ile bizim açıkladıklarımızı arasında örtüşen yönler var, örtüşmeyen yönler var.
  • Dayatma değil uzlaşma diyoruz. Her iki tarafın içine sinecek bir noktaya gelmektir uzlaşmak. Şu anda bizim muhatabımız Sayın Kılıçdaroğlu’dur. Altılı masa ile ayrı bir görüşme yapmamız zaten söz konusu değil. Ortak adayla konuşuyor olacağız. Ondan sonrası bizim meselemiz değildir.
  • Ne demek Kandil’den talimat alan! Geçin bunları. Davalar açılıyor temelsiz, iddianamelere bakıyorsunuz gizli tanıkla… HDP’yi kriminalize ederek, araya nifak sokarak muhalefeti ayrıştırma yöntemi yeni değil.
  • Bu bakanlık tartışmasına çekilmeyi bile çok niteliksiz bir manevra olarak görüyoruz. Bu tartışmayı başlatmak bir tuzaklar dizisi kurmak demektir. HDP neyi hedeflediğini açık söyleyen bir parti. Gelin ilkeler üzerine konuşalım.
  • Kılıçdaroğlu’nun bize şu an ulaşan bir randevu talebi yok. Kılıçdaroğlu geldiğinde somut yol haritası üzerinde konuşacağız, sonrasında da aday çıkarıp çıkarılmaması yönündeki kararı yetkili organlarımız ve ittifakımızla değerlendireceğiz.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

1 YORUM

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin