Altılı Masa’nın 10. toplantısı 9 saat sürdü; açıklama geldi

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan Altılı Masa, Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde onuncu kez toplandı. Toplantı 9 saat sürdü. Davutoğlu’nun ev sahipliğinde onuncu kez bir araya gelen liderlerin Altılı Masa Hükümet Programı’nın son şeklini ele alması bekleniyordu. Açıklamada, “Genel başkanlar arasında ortak cumhurbaşkanı adayının tespiti ile ilgili istişarelerin başlatılmasına karar verilmiştir.” denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen “Liderler Buluşması”nda bir araya geldi.

Altılı Masa’nın onuncu toplantısına ilk gelen isim CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu’nun ardından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Genel Merkez’e ulaştı. Uysal ve Babacan’ın ardından İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve son olarak Saaadet Partisi lideri Karamollaoğlu da Genel Merkez’e giriş yaptı.

Temel Karamollaoğlu, adaylık konusunun gündeme gelebileceğini ifade etti. Ancak konu ele alınsa bile bu toplantıda bir karar çıkması beklenmiyor. Toplantının Cumhurbaşkanı adayının görüşmelerine başlanmadan önceki son toplantı olması bekleniyor. 9 saat süren toplantı sonrası 3 sayfalık bir açıklama yapıldı. O açıklama şöyle:

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin