Atilla Taş’tan Adalet Bakanlığı’na Yusuf Kerim çağrısı: ‘Annesini tahliye edin, gerekirse onun yerine ben yatarım’

Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunan sanatçı ve Twitter fenomeni Atilla Taş, doktorların yüzde 20 yaşama şansı verdiği 6 yaşındaki Yusuf Kerim’in annesinin tahliye edilmesini gerekirse kefil olarak cezaevine gireceğini söyledi.

2 ay önce tehlikeli bir kanser türü olan Ewing Sarkom hastalığına yakalanan 6 yaşındaki Yusuf Kerim Sayın, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hastanede çocuğunun yanında bulunan anne Gülten Sayın cemaate üye olduğu iddiasıyla verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasının Yargıtay’ın onaması üzerine 16 Aralık’ta tutuklanarak Sakarya Ferizli Cezaevi’ne gönderildi.

Doktorların yüzde 20 yaşama şansı verdiği Yusuf Kerim’in annesinin yanında olması isteyen ve infaz erteleme isteyen sanatçı Atilla Taş sosyal medyadan Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulundu. Gerekirse anne Gülten Sayın’ın yerine cezaevine gireceğini belirten Atilla Taş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

‘‘Yusuf kardeşimiz ağır hasta bir çocuk, annesi cezaevindeymiş. Bunu muhalefet olarak almayın, insanlık bunu gerektirir. Af istemiyorlar. Hiç değilse bir erteleme verilebilir. Annesiyle kavuşturalım. Gerekirse kefil olarak girerim cezaevine de.’’

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin