Prof. Dr. Özgenç: Bozdağ’ın açıklamalarından, ‘mahkumiyet’ hükümlerinin hukukla bağdaşmadığı anlaşılır

İktidara yakınlığıyla bilinen ve TCK’nın mimarlarından Prof. Dr. İzzet Özgenç, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Hizmet Hareketi’yle ilgili son açıklamalarını sosyal medya hesabından yorumladı.

İzzet Özgenç, “Adalet Bakanı Sayın Bozdağ’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi Bütçe ve Plan Komisyonunda yaptığı açıklamalar dikkate alındığında, binlerce kişi hakkında herhangi somut bir suçu bulunmadığı halde terör örgütü üyeliğinden kurulan mahkumiyet hükümlerinin hukukla bağdaşmadığı anlaşılır.” ifadelerini kullandı.

 

Bekir Bozdağ, Bütçe Komisyon görüşmelerinde Cemaat’e yönelik 2013 yılında yaptığı övgü dolu konuşmalar hatırlatılınca, “O sözler o dönemde söylenmiş sözler. Ama keşke söylememiş olsaydık. O günün şartları içerisinde terör örgütü vasfı ortada olmadığı için söylenmiş… Sizi davet ediyorlar bir derneğe o derneğe gittiniz, o derneğin üyesi mi oluyorsunuz?” demişti.

Bekir Bozdağ’ın açıklamasına göre Hizmet Hareketi, 15 Temmuz sonrasında ‘terör örgütü’ ilan edildi. Ancak sorun şu ki; binlerce insan 15 Temmuz öncesindeki eylem ve söylemleri nedeniyle ‘terör örgütü üyeliği’nden mahkum edildi. Çocuğunu MEB’e bağlı bir okula göndermek, bir sendikaya üye olmak ya da yasal bir bankada hesabının olması suç sayıldı. Bekir Bozdağ’a uygulanan ‘hukuk’, on binlerce insandan esirgendi.

 

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin