‘İrfan Fidan, nasılsın’ tweet’ine TCK 301’den soruşturma açıldı

Avukat Vural Ergül’ün sosyal medya hesabından yaklaşık 3 ay önce yaptığı, “İrfan Fidan nasılsın”, “Ya sen nasılsın Hasan Yılmaz” paylaşımlarıyla ilgili soruşturma açıldığı ortaya çıktı. ‘TC Devletini aşağılamakla’ suçlanan Ergül, TCK 301. maddeden yargılanacak.

Vural Ergül, konuyla ilgili paylaşımlarında şunları yazdı: “3 ay önce sormuştum ya, “İrfan Fidan nasılsın”, “Ya sen nasılsın Hasan Yılmaz” diye. Ankara Siber Şube işte bu iki tweetimi ve soruma yapılan yorumların hemen hemen tamamını TCK 301. maddesi gereğince cezalandırılması için soruşturma konusu yapmış… Ne diyeyim bilemiyorum… Ama arada bir yoklandığımdan biliyorum ki, takipli şahısım. Ama belli ki siber alemde de takipli şahıslardanım… Bu suç duyurusuna konu edilen kaçıncı tweetim bilmiyorum… Diyeceğim o ki, bir paylaşımıma yorum yazarken lütfen özenli olun, konusu suç oluşturabilecek ifadelerden kaçının…”

SELAM TEVHİD SORUŞTURMASINI KAPATMIŞTI

Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, 27 Kasım 2020 tarihinde Yargıtay üyesi olmuş, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 23 Ocak 2021’de Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmişti.

İrfan Fidan, eski İstanbul Başsavcısı olduğu dönemde Selam Tevhid terör örgütüyle ilgili soruşturma operasyona dönüşmeden jet hızıyla kapatan isimdi. SBK Holding ve Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın yurt dşı yasağı da yine Fidan döneminde kaldırılmıştı.

Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı ve Başsavcı Vekili olarak farklı illerde görev yaptıktan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili iken 16 Ekim 2020 tarihinde Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı.

TCK 301. MADDE NE DİYOR?

TCK 301. Madde, ‘Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçunu düzenliyor. Maddenin 1. fıkrasında, “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” deniliyor.

Aynı maddenin 3. fıkrasında ise “Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.” ifadeleri kullanılıyor.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin