Tozkoparan’da kentsel dönüşüm polis zorbalığı: Koçbaşlarıyla kapıları kırdılar, onlarca gözaltı var

İstanbul’un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan mahallesinde kentsel dönüşüm projesine tepkiler sürerken, polis sabah saatlerinde mahalleyi ablukaya aldı. Kapıları koçbaşlarıyla kırarak içeri giren polis evlerinde çıkmak istemeyen onlarca vatandaşı ve olayı görüntüleyen gazetecileri gözaltına aldı.

‘Kentsel dönüşüm’ tehdidine direnen Tozkoparan’da gece saatlerinden itibaren yıkım gerginliği sürüyor. Polisin tahliye için geleceği haberini alan vatandaşlar gece saatlerinden itibaren nöbet tutmaya başladı. Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında çok sayıda çevik kuvvet polisi gelerek mahalleyi ablukaya aldı.

Polisler koçbaşları ile apartman kapılarını kırarak evlere girdi ve vatandaşları zorla tahliye etti.

Evlerinden zorla çıkartılan mahalleliler, “Dünyanın neresinde böyle bir kentsel dönüşüm görülmüş?” diyerek tepki gösterdi.

GÖZALTILAR VAR

Gece saatlerinden itibaren mahallede olan ve gelişmeleri aktaran Artı TV muhabiri Meral Danyıldız gözaltı aracına bindirildi ve ardından serbest bırakıldı. Danyıldız’ın bulunduğu eve zorla giren polisler evdeki vatandaşlar ise gözaltına aldı.

Polisin mahalleye geleceği haberini alan mahalleli, nöbet tuttu.

Artı TV muhabiri Meral Danyıldız’ın aktardığına göre bir vatandaş, “Kendi evlerimizi terk etmeden, komşuluk ilişkilerimizi unutmadan mücadeleye devam edeceğiz. Sabaha kadar burada nöbetteyiz” dedi.

BURASI TÜRKİYE İSRAİL DEĞİL

Sabah saatlerinde çok sayıda çevik kuvvet polisi mahalleye geldi. Vatandaşlar “Burası Türkiye, İsrail değil” sloganları atarak protesto etti. Mahalleli, polis zoruyla mahalleden çıkarıldı.

Evlerini tahliye etmeyen vatandaşları zorla çıkarmak isteyen polis apartmanın kapıları kırarak içeri girdi. Vatandaşları zorla tahliye eden polis, evlerinden çıkmak istemeyenleri ise darp ederek gözaltına aldı.

Evlerinden zorla çıkarılan mahalleliler, “Dünyanın neresinde böyle bir kentsel dönüşüm görülmüş?” diyerek tepki gösterdi.

Gelişmeleri takip eden Artı TV muhabiri Meral Danyıldız gözaltı aracına bindirildi ve ardından serbest bırakıldı. Danyıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Oto aracının önünde üstüm arandı. Defalarca gazeteci olduğumu söylememe rağmen gözaltı aracına bindirildim, kimliğim istendi. Daha sonra bir yerden talimat geldiğini söyleyerek beni araçtan indirdiler, şu anda bariyer dışına çıkartıldım. Evdekiler ise gözaltına alındı” dedi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin