Metropoll: Vatandaşlar, Türkiye-Yunanistan gerginliğinin seçime yönelik bir hamle olduğunu söyledi

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözleriyle tırmanan Türkiye-Yunanistan gerginliğin vatandaşlar nezdinde bir karşılığının olmadığı anketlere yansıdı. Metropoll Araştırma’nın anketine göre; vatandaşların yarısından fazlası, Yunanistan ve Türkiye arasındaki gerilimin seçime yönelik gündem oluşturma çabası olduğunu düşünüyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Eylül’de Samsun Teknofest’teki konuşmasında son dönemde Yunanistan’la yaşanan gerilimlere değinerek, “Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya: Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan’ın bu sözlerine Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in “Gün ışığında bekliyoruz” açıklamasıyla cevap vermişti.

Ankara-Atina arasındaki gerilim tırmanırken, Metropoll Araştırma, vatandaşların konuya bakışını el alan anketin sonuçlarını yayımladı.

ÖZER SENCAR: TAHRİK EDİLEBİLECEK KİTLENİN VARLIĞI DA GERÇEK

MetroPoll Araştırma şirketinin sahibi Özer Sencar, geçtiğimiz Temmuz ayında yaptıkları bir anketin sonuçlarını sosyal medya hesabından “Halkımızın büyük çoğunluğu Yunan halkına düşmanlık duymuyor. Ancak tahrik edilebilecek ve düşmanlık üretilebilecek bir kitlenin varlığı da bir gerçek” notuyla paylaştı.

“Yunanistan ve Türkiye arasında son bir aydır süren gerginlik sizce seçime yönelik bir gündem yaratma çabası mıdır?” sorusuna, halkın yüzde 51,5’i “evet”, yüzde 26,2’si “hayır”, yüzde 18,6’sı “haberim yok” cevabını verdi.

TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN ARASINDA DÜŞMANLIK OLMADIĞINI DÜŞÜNENLERİN ORANI YÜZDE 64

Ankete katılanlara “Sizce Yunanistan halkı ile halkımız arasında bir düşmanlık var mıdır?” sorusu yöneltildi.

Bu soruya cevap verenlerin yüzde 64’ü “Hayır, yok” derken, “Evet, var” diyenlerin oranı yüzde 31,3, ‘fikrim yok’ diyenlerin oranı ise yüzde 4,7 oldu.

 

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin