AKP’li Tokat Belediyesi’nden Emine Erdoğan’ın 1 saatlik gezisi için 3 milyonluk israf

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın onur konuğu olduğu 1. Tokat Gastronomi Festivali’ne 1 saatlik ziyareti için hazırlanan konsepte 3 milyon lira harcandı.

Halk Bankası’nın desteğiyle, AKP’li Tokat Belediyesi ve Valilik tarafından organize edilen 1. Tokat Gastronomi Festivali yapılan israflarla gündeme oturdu. Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın onur konuğu olarak katılacağı festivalde, yalnızca bir saatlik ziyaret için yapılan masrafları kamuoyu tepkiyle karşılandı.

Festival kapsamında Endiz köyünde gerçekleşen “Bereket hasadı” programına Emine Erdoğan’ın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer de katıldı.

3 MİLYON LİRALIK İSRAF

Yeniçağ’da yer alan habere göre, program için AKP’li ilçe başkanının akrabasının tarlası kiralanarak özel çiftlik konsepti hazırlandı. Emine Erdoğan’ın 1 saatlik ziyareti için özel olarak hazırlanan konsept, yaklaşık 15 günde hazırlandı. Özel bir organizasyon firması tarafından hazırlanan konsept için tanesi 20 liradan on binlerce tuğla zemin taşları ile kaplanırken, Emine Erdoğan’nın gezeceği yerlere özel İtalyan Ponza taşı döşendi.

Tarla için özel yollar açıldı, elektrik hattı çekildi ve özel projektörler yerleştirildi. Maliyeti yaklaşık 3 milyon liraya mal olan konsept program sonrası sökülecek.

Programa ANKA, Yeniçağ ve Cumhuriyet gazetesinin alınmadığı öğrenildi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin