AKP’li Şamil Tayyar’dan Gülşen paylaşımı: ‘Kaş yaparken göz çıkardılar’

Şarkıcı Gülşen’in tutuklanma kararının vicdanlarda tam karşılık bulmadığını belirten AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, “Kaş yaparken göz çıkarmak, böyle bir şey olsa gerek” dedi.

4 ay önce bir konserinde İmam Hatip Liseleri hakkında söylediği sözleri nedeniyle cezaevine gönderilen Gülşen’in tutuklanmasına bir tepki de AKP’li Şamil Tayyar’dan geldi.

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Gülşen’e tek ses tepki gösterenlerin tutuklamada ayrışmaları, kararın vicdanlarda tam karşılık bulmadığını gösteriyor. Suç ve ceza arasında doğru orantı kurulmadığında doğal sonuç budur. Kaş yaparken göz çıkarmak, böyle bir şey olsa gerek.” ifadelerini kullandı.

‘İNTİKAM DUYGUSUYLA HAREKETE DEREK KAMU VİCDANI OLUŞTURAMAZSINIZ’

İntikam duygusuyla hareket ederek kamu vicdani oluşturulamayacağını söyleyen Şamil Tayyar daha sonra yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

‘‘Siyaset ahlakı, kişilerle değil ilkelerle inşa edilir. Yanlışları yarıştırarak veya intikam duygusuyla hareket ederek kamu vicdanı oluşturamazsınız. Sadece kendinizi kandırırsınız. Daha kötüsü, dünün zalimlerine benzersiniz. Asıl o vakit kaybedersiniz.’’

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin