ORC Araştırma; Millet İttifakı’nın oy oranı yüzde 46’yı aştı, Cumhur yüzde 33’lerde

ORC Araştırma son anket verilerini kamuoyuyla paylaştı. 5 bin 310 kişiyle yapılan seçim anketine göre Millet İttifakı, Cumhur İttifakı’na 12 puan fark atıyor. AKP ve küçük ortağı MHP’nin oy oranı toplamda yüzde 33,4 olarak kayıtlara geçmiş. Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 46,2.

ORC’nin Ocak ayındaki anketinde Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,7; Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 39,5 olarak açıklanmıştı. Aradan geçen 8 ayda Cumhur İttifakı oy kaybederden, CHP-İyi Parti ittifakının ise oy oranını artırdığı görülüyor.

ORC’nin anketlerine göre Cumhur İttifakı’nın ocak ayından bu yana oy kaybı 5 puanın üzerinde görünüyor.

ORC Araştırma, 18-22 Ağustos tarihleri arasında, 51 ilde toplam 5 bin 310 kişi ile yüz yüze görüşerek gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Anket şirketi katılımcılara, ‘Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?’ diye sordu. Anket sonuçlarına göre son seçimde Millet İttifakı’nı oluşturan CHP, İYİ Parti ve SAADET’in oyları toplamı yüzde 47’yi buluyor. Cumhur İttifakı’nı oluşturan AKP, MHP ve BBP’nin toplam oy oranı ise yüzde 35 olarak ölçüldü.

Ankete göre AK Parti’ye oy vereceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 27,3. CHP’nin oy oranı ise yüzde 25,1 olarak ölçüldü. İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 21.1. HDP’nin oy oranı yüzde 7,2 oldu. MHP’nin oy oranı yüzde 6,1. Bir önceki ay MHP’nin oy oranı yüzde 7.0 olarak ölçüldü. MHP’nin oy oranının 1 ayda 1 puana yakın azalması dikkat çekici. Gelecek Partisi’nin oy oranı yüzde 2.2. DEVA Partisi’nin oy oranı yüzde 2.1.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin