‘Kim Milyoner Olmak İster’ yarışmasında ‘yabancılara vatandaşlık’ itirafı

Yandaş ATV’de yayınlanan ‘Kim Miyoner Olmak İster’ programına katılan bir yarışmacı, kendini tanıtırken yabancılara oturum ve vatandaşlık alma konusunda hizmet verdiğini ağzından kaçırdı. Yaptığı gafı sonradan fark ederek panikleyen yarışmacı, daha sonra “Bu gitti” diyerek konuyu değiştirdi.

Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’nun sunduğu ‘Kim Milyoner Olmak İster’ yarışmasında ilginç anlar yaşandı. Yarışmaya katılan 32 yaşındaki Neslihan Tutar, kendini tanıtırken 10 yıldır sigortacılık yaptığını ve yaklaşık 7 yıldır da yabancılara danışmanlık hizmeti verdiğini söyledi.

İmirzalıoğlu’nun “Sigorta üzerine mi danışmanlık yapıyorsunuz?” sorusu üzerine yarışmacı, “Hem sigorta üzerine hem de yabancıların Türkiye’de oturma izni alma…” diyerek sözlerine devam etti.

Ancak yaptığı gafın farkına varan Tutar, “Bu gitti, devam edemedim. Özür dilerim” diyerek konuyu değiştirdi.

Sigortacılık yapmasına karşılık yabancılara oturma izni ve vatandaşlık ayarladığını anlatan Neslihan Tutar’ın sözleri karşısında Kenan İmirzalıoğlu’nun şaşkınlığı dikkat çekti.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

3 YORUMLAR

  1. Yabancıların Türkiye’de oturum izni ve vatandaşlık alması için danışmanlık yapmak illegal mi acaba? Haberin başlığında ‘itiraf’ diye yazınca öyle anlaşılıyor. Bu konuda bilgim yok ama sizin başlığınızı okuyunca suçmuş gibi algılıyorum. Bilmiyorum belki de suçtur.

    • Eğer suç ise haberinizde buna yer vermelisiniz sanırım. Yani TCK’nın hangi maddesine göre suç, bu suçu işleyenler ne kadar ceza alırlar? Bu bilgileri vermelisiniz. Yok eğer TCK’da buna yer verilmemiş ve sadece ‘etik’ kurallara aykırı ise onu da belirtmelisiniz. Yani bir insanın yabancılara bahsi geçen konuda danışmanlık yapıyor olduğunu söylemesini niçin ‘itiraf’ metaforuyla ele aldığınızı bilmek, bu haberi okuyanların hakkı.

  2. Okur Yazar’in yorumuna katiliyorum. Kanunla verilen bir haktan yararlanmak icin danismanlik verilmesi illegal mi, haram mi?

    Yaptiginiz haberlerde bazen olcuyu kacirdiginizi dusunuyorum.

    Haber yapmak icin ya da camur atmak icin haber yapilmaz!

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin