Mahmut Ustaosmanoğlu toprağa verildi, cemaatin yeni lideri Hasan Kılıç oldu

İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesi Fatih Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Mahmut Ustaosmanoğlu’nun naaşı, mürşidi Ahıskalı Ali Haydar Efendi’nin yanına Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze törenine AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı.

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi, tedavi gördüğü hastanede önceki gün 93 yaşında hayatını kaybetmişti. Ustaosmanoğlu’nun cenazesi Fatih Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından ebediyete uğurlandı. Cenazeye katılım yoğundu. Türkiye’nin bir çok bölgesinden cemaat mensuplarının Ustaosmanoğlu’nu uğurlamak için geldiği görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılanlar arasındaydı. Burada cemaate seslenen Erdoğan, “Bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Hoca efendi hazretlerini 65-66 yıllarındayken Fatih İmam Hatip’te öğrenciyim, Cuma namazlarında genelde İsmailağa Camii’ne gelir orada kendisini dinlerdik, orada kendisiyle müşerref olurduk. Zaman zaman Yavuzselim Camii’nde sohbetlerinde bulunurduk.” dedi.

TARİKATIN YENİ LİDERİ HASAN KILIÇ

Cenazede konuşan Ahmet Ustaosmanoğlu, babası Mahmut Ustaosmanoğlu’nun, yerine geçecek isim için Hasan Kılıç’ı vasiyet ettiğini duyurdu. Hasan Kılıç, aynı zamanda Mahmut Ustaosmanoğlu’nun dünürüydü.

İsmailağa Cemaati’nin yeni lideri Hasan Kılıç (solda) Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen bir isim.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

1 YORUM

  1. 17/25 e sesini çıkarmayıp bir de üstüne dış güçler palavrasini ortaya atanlara destek olanlara rahmet dilemiyorum. Sonrasında da büyük yalananin peşinden gittiler. Bunlara tarikat denir , ne hakikat; ne rahmet dilenir bunlara ne selam verilir. Ne talihsiz bir adammış bu adam. Cenazesine gelene bakın , zulmün sembolü, işi gücü kan ve intikam bir Tiran. Allah’ım benim cenazeme böyle adamlar gelmesin. Böyle adamların destekçilerinin de cenazesine taziye mesajı gondermemi nasip etme. Olmadi hiç olmadı. Zalimlere ve destekçilerine…

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin