Marcelo, Roberto Carlos’un izinden gitmeye devam edecek mi?

HABER ANALİZ | HASAN CÜCÜK

Futbolunun en önemli markalarından biri olan Real Madrid, dünyanın önde gelen yıldızlarının buluştuğu bir adres oldu her zaman. Her futbolcunun rüyasını Real Madrid’de oynamak süsledi. Yıldız olarak gelip sönen nice isimler de oldu. Gareth Bale ve Eden Hazard gibi. Bir de gösterişsiz gelip, oynadığı futbol ve istikrarla kulüp tarihine damga vuranlar vardı. Real Madrid’in sol bekini çeyrek asırdır parselleyen Roberto Carlos ve Marcelo gibi. İki sambacı, Real Madrid formasıyla tarihi başarılara imza attı.

YOLU FENERBAHÇE’DEN GEÇTİ

Roberto Carlos adı, Türk futbolseverler için oldukça tanıdık. Real Madrid’de top koştururken hayranlıkla izlediğimiz Roberto Carlos, Temmuz 2007 ile Ocak 2010 arasında ülkemizde sarı-lacivert formayla ter döktü. 2,5 yıl kaldığı Fenerbahçe’de kalitesini konuşturan Roberto Carlos ilerleyen yaşına rağmen sol kanadı kapattı. Unutulmaz izler bırakıp ülkemizden ayrılan Roberto Carlos, ilerleyen yıllarda teknik direktör olarak Sivasspor’u çalıştırmak için bir kez daha dümeni ülkemize çevirmişti.

REAL MADRİD MACERASI

Avrupa’ya adımını Inter’le atan Roberto Carlos, İtalya’da sadece bir yıl kaldı. Temmuz 1996’da 6 milyon Euro bedelle adını tüm dünyaya duyuracağı Real Madrid’e transfer oldu. ‘Bücür’ sambacının bitmek bilmeyen bir enerjisi vardı. Hızının yanında tekniği, mesafe tanımadan attığı şutlar, kalecileri çaresiz bırakan frikikleriyle Roberto Carlos adı her geçen sezon büyüdü. Artık sol bek denince akla ilk gelen isimdi. Real Madrid formasıyla kazanmadık kupa bırakmadı. Tam 11 sezon, Real’in sol bekinin tapusunu kimseye vermedi.

19 YAŞINDA KULÜBE GELDİ

Roberto Carlos, Real’den Temmuz 2007’de ayrılmadan, yerini dolduracak isim kadroya çoktan katılmıştı: Ocak 2007’de Fluminense’den 6,5 milyon Euro bedelle gelen Marcelo. 19 yaşında Real Madrid kadrosuna katılan Marcelo’yu zor bir süreç bekliyordu. Roberto Carlos’un 11 yıl üstün performans gösterdiği sol bekte ter dökecekti. Önce kadroda yer bulacak, ardından Carlos’un boşluğunu dolduracaktı. Engel bir değildi ki!

15 YILLIK SERÜVEN

Ancak Marcelo merdivenleri emin adımlarla çıktı. Kadroda yerini sağlama alıp, sol bekte Roberto Carlos esintileri taşıyan bir performans sergiledi. Gelen gideni aratmadı. Unutturmadı da ama adını Carlos’un yanına yazdırdı. Dile kolay 15 yıl Real Madrid formasını giydi. Iker Casillas, Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo, Luka Modric, Toni Kroos, Karim Benzema gibi isimlerle omuz omuza Real Madrid’le kupalar kazandı.

2019’DAN BU YANA İKİNCİ TERCİH

Son yıllarda yaşından dolayı doğal olarak formunda düşüş oldu. Sakatlıklar da eklenince formayı kaptırdı. Yine de pes etmedi. Sol bekte Ferland Mendy, 2019’dan itibaren ilk tercih oldu. Forma bulduğu maçlarda kenara atılacak bir oyuncu olmadığını gösterdi. Bu sezon 12 lig, 3 Şampiyonlar Ligi maçında sahaya çıktı, hünerlerini sergiledi.

EN FAZLA KUPA KAZANAN REAL’Lİ

Sezon sonu gelip veda ederken, geride rekorlarla dolu bir kariyer bıraktı. Adını Real Madrid formasıyla en fazla kupa kazanan oyuncu olarak kulüp tarihine yazdırdı. Çıktığı 545 maçta 38 gol, 103 asistlik performans gösterdi. Tam 25 kupa sevinci yaşadı. 6 La Liga, 5 Şampiyonlar Ligi, 5 İspanya Süper Kupa, 4 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 3 UEFA Süper Kupa, 2 Kral Kupası Marcelo’nın koleksiyonunda yerini aldı. Karim Benzema’dan sonra Real Madrid formasını en fazla giyen ikinci yabancı olarak kayıtlara geçirdi.

‘TÜM HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİN’

Başarıyla geçen 15 sezonun sonunda Marcelo gözyaşlarıyla veda etti. Real Madrid efsaneye yakışan bir veda töreni düzenledi. Marcelo’nun kulübün efsaneleri arasına girdiğini söyleyen Başkan Florentino Perez duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Büyük kaptanımıza veda ediyoruz. Real Madrid tarihinin en çok şampiyonluk kazanan oyuncusunda bahsediyoruz. Marcelo, tüm hayallerini gerçekleştirdin. Hiç şüphesiz, futbol tarihinin en iyi beklerinden birisin. Sana ve ailene teşekkür ediyorum.”

RAUL’E TEŞEKKÜR

Başkan Perez konuşurken gözyaşlarını tutamayan Marcelo ise şunları söyledi: “Kendimi sadece futbol oynamaya adadım. Eşime teşekkür etmek istiyorum çünkü o, futbola başladığımdan bu yana hep yanımdaydı. Bugün neysem, hepsi onun sayesinde. Brezilya’dan ayrılırken aklımda Şampiyonlar Ligi’nde oynamak vardı. Bugün buradan dünyanın en büyük kulübünde tarihin en çok şampiyonluğa sahip oyuncusu olarak ayrılıyorum. Raul’e de teşekkür etmek istiyorum. Hiç söylemediğim bir şey anlatacağım. Kulübe geldiğimde bana çok yardımcı oldu ve bana birçok konuda tavsiyede bulundu. Her zaman örnek aldığım bir insandın ve idolümdün.”

FENERBAHÇE’YE Mİ?

Veda töreninde gazeteciler Türkiye’yle de ilgili sorular sordu. “Seni gelecek sezon Türkiye’de mi izleyeceğiz?” sorusuna Marcelo, “Bilmiyorum. Bir gelişme olursa Instagram hesabımdan mutlaka bildiririm,” yanıtını verdi. Real Madrid’e Carlos’un halefi olarak gelen Marcelo’nun Türkiye’deki muhtemel adresi olarak Fenerbahçe gösteriliyor. Bu transfer gerçekleşirse, tıpkı vatandaşı Carlos gibi 34 yaşında ülkemize ayak basacak. Gerçekleşmesi hâlinde bu transfer sadece sol bek sorununu çözmez, Marcelo da takım üzerinde Carlos etkisi de yapar.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin