Cezaevinde bir şüpheli ölüm daha, Adalet Bakanlığı yine sessiz

Tutuklu KHK'lı polis memuru İsa Yaşar'ın hastaneye kaldırıldığında kalbinin durmuş olduğu belirtiliyor.

15 Temmuz’un ardından ihraç edilen KHK’lı polis İsa Yaşar’ın (57), tutuklu bulunduğu Keskin Cezaevi’nde iki gün önce hayatını kaybettiği ortaya çıktı. İsa Yaşar’ın ölüm nedeni hakkında şu ana kadar bir açıklama yapılmadı. Adalet Bakanlığı ve cezaevi yönetimi sessiz. Oğlu Fatih Yaşar’ın verdiği bilgiye göre aileye de İsa Yaşar öldükten sonra haber veriliyor.

Şüpheli ölüm olayını sosyal medya hesabından duyuran insan hakları savunucusu ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Cezaevinde bir hasta mahpus ölümü daha! Keskin Cezaevi’nde KHK’lı polis İsa Yaşar, 6 Şubat 2022 tarihinde 57 yaşında hayatını kaybetti. Hasta mahpuslar hızla ölmeye devam ediyor. İhlaller bitmiyor! Adalet Bakanı Bekir Bozdağ susuyor. Adalet Bakanlığı! Açıklamanız var mı?” ifadelerini kullandı.

FATİH YAŞAR: BİZE HABER BİLE VERİLMEDİ

İsa Yaşar’ın oğlu Fatih Yaşar ise babalarının hastaneye kaldırılmasıyla ilgili kendilerine haber bile verilmediğini anlattı. Yaşar, “Bu dünyada hiç yüzü gülmedi babamın. İhanet etmedi. Vatanını sevdi. Cezaevlerine layık görüldü vatan sevgisi. Dün hayata gözlerini tek başına yumdu. Hiç birimize haber vermediler. Keskin T Tipi Kapalı Cezaevi yönetimi suç işlemiştir. Yakınlarına öldükten sonra haber vermiştir. Babam hastaneye kaldırıldığında kalbi durmuş. Hastaneden edindiğimiz bilgi bu şekilde. Ölüm saati 21.15. Bizlere 22.21’de haber verildi. Hastaneye gittiğimizde bizi cenaze aracı ile karşıladılar.” dedi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin