Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Faiz artırımı tartışmaya kapalı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin banka müdürleriyle yaptığı toplantıda, ‘faiz artırımının tartışmaya kapalı’ olduğunu söylediği öğrenildi. Nebati’nin, “Bunun dışındaki önerilerinizi dinlemeye hazırım.” dediği belirtiliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin dün Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı toplantıda verdiği mesajların ayrıntıları ortaya çıktı. Toplantının başında Nebati’nin, “Faiz artırımı tartışmaya kapalı.” dediği kaydedildi.

Bloomberg HT’nin haberine göre Nebati, faiz artırımı dışındaki önerileri dinlemeye hazır olduğunu söyledi. Serbest piyasa prensiplerinden asla vazgeçilmeyeceğini dile getirdi.
Banka genel müdürlerinin reel faiz eksikliğinin yarattığı, bundan sonra daha da artacağını düşündükleri tahribatı vurguladıkları, enflasyonun çok hızlı yükselişi nedeniyle yaşanabilecek sorunları da aktardıkları belirtildi.

NE YAPTIĞIMIZI BİLİYORUZ

TL’nin değer kazanımına yönelik olarak bir mekanizma açıklanacağı, kamu bankaları ile ekonomi yönetimi aracılığıyla uygulanacak bu mekanizmaya, özel sektörün de davet edildiği öğrenildi. Nebati’nin, “Ne yaptığımızı biliyoruz. Bu konuda yeterince deneyim ve tecrübemiz var. Ekonominin sorunları 2010 yılından itibaren uygulanan yüksek faiz, düşük kur sisteminden kaynaklanıyor. Çok daha güçlü bir ekonomiyi bu sistem içinde kurgulayacağız.” dediği belirtildi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin