Mehmet Ali Şengül için özel gazete: Hayatı da 3 bölümlük belgesel oluyor

mehmet ali şengül

Zafer Polat-Sydney

Zaman Avustralya Gazeteci Genel Yayın Müdürü Enes Cansever tarafından, Mehmet Özyurt ile başlatılan ‘ZAMANA SIĞMAYAN ÖMÜRLER’ konulu  dizisinin son sayısını Mehmet Ali Şengül Hoca’ya ayırdı.

‘Hizmet Hareketi’nin Şengül Ağabeyi’ başlıklı yazısı ile başlayan özel Gazetede, merhum Şengül’ün doğumundan, ölümüne 76 yıllık yaşam hikâyesi fotoğraf kareleri ve hatırlarla anlatılıyor. Toplam 24 sayfadan oluşan gazete de Şengül’ün en yakın arkadaşlarının onun ölümünden sonra yazdıkları anıları ve fotoğraflar da yer alıyor.

Şengül’ün, doğduğu Burdur’un Yeşilova köyünden dünyanın çeşitli ülkelerinde bizzat katıldığı programlar sırasındaki görsellerin yer aldığı özel çalışma web sitesinde yayınlanmasının ardından büyük ilgi gördü.

Diğer yandan Mehmet Ali Şengül Hoca için hazırlanan 3 bölümlük belgesel de bitme aşamasında.

mehmet ali şengül

Enes Cansever çalışmayla ilgili şunları söyledi: ”Hizmet Hareketine emeği geçmiş, Mehmet Özyurt, Hacı Kemal Ermez, Arif Çağan, Ali Bayram ve hala sürgün hayatını yaşan Suat Yıldırım ile zindanda hapsolan Yusuf Pekmezci gibi önemli ağabeylerimiz hakkında çeşitli çalışmalar ve belgesellerin bir devamı niteliğinde olan Mehmet Ali Şengül Hocayla da böyle bir çalışma yapıldı. Şengül Hocamla ilgili projenin dört ayağı var: Özel gazete, belgesel ve dergi. En sonda da büyüklerimizle ilgili yazıları kitaplaştırmak. Bunu bir vefa borcu olarak yapıyorum. Çünkü biz, bize emekleri geçenlerin kadr-u kıymetini bilmezsek, bizden sonra gelenler ise bizi bu güzel hizmet serüveninin tarihinden silerler.”

mehmet ali şengül

HOCAEFENDİ: BOŞLUĞUNU DOLDURMAK KOLAY OLMAYACAK

Öte yandan Fetullah Gülen Hocaefendi, Şengül için, ‘Boşluğunu doldurmak kolay olmayacak. Vefat haberini alınca kalbime etki etti, kalbimin ritmi bozuldu. Hizmetin temel esprisini kavramış arkadaşlardan biriydi. 50 yıldır işin içinde evrile çevrile, kavrula kavrula ciddi bir kıvam tavrı sergiliyordu’ şeklindeki ifadelerine yer verilmiş” ifadelerine yer vermişti.

mehmet ali şengül

BELGESELİN TEKNİK ÇALIŞMALARI, SESLENDİRMESİ DEVAM EDİYOR

Bu arada Enes Cansever’in kaleme aldığı ‘Şengül’ün hayatı’ aynı zamanda üç bölümlük belgeselin de metnini oluşturuyor. Asım Yıldırım’ın seslendirdiği belgeselin yapım çalışmalarının da devam ettiği belirtildi.

mehmet ali şengül

mehmet ali şengül

mehmet ali şengülmehmet ali şengül

mehmet ali şengül

Şengül’ün hayatını anlatan yazının tamamını bu linkten tıklayabilirsiniz:

https://zamanaustralia.com/2021/12/camianin-saf-i-evvelinde-ornek-sahsiyet-samsunlu-hoca-hizmet-hareketinin-m-ali-sengul-agabeyi/

Özel gazetenin PDF halindeki sayfalarını okumak isterseniz bu linkten ulaşabilirsiniz:

https://zamanaustralia.com/e-gazete-10/

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin