Rotterdam korona önlemleri nedeni ile karıştı; Polis araçları yakıldı, sokaklar savaş alanına döndü

BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM, TR724

Hollanda’da koronavirüsle mücadele için uygulanan tedbirler ve yeni yılda havai fişek gösterilerinin yasaklanması protesto edildi.

Ülkenin liman şehri Rotterdam yangın yerine döndü. Polise havai fişek ve taşlarla saldıran eylemciler sokakları ateşe verdi. Polis araçlarını yaktı.

Rotterdam’daki eylemleri bastırmakta zorlanan polis havaya ateş açtı, en az iki kişi yaralandı. 20 kişi gözaltına alındı.

ROTTERDAM’DA ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Protestolar kısmen devam ederken, Rotterdam Coolsingel semti için acil durum emri ilan edildi. Semte ve Rotterdam merkezin bir kısmına erişim kapatıldı. Olaylarda en az bir polis arabası ateşe verildi. Yangını söndürmeye çalışan itfaiye ekiplerine protestocular engel oldu. Çevredeki vatandaşların araçları ve eşyaları da ateşe verildi.

AMSTERDAM, LAHEY VE EİNDHOVEN’DA DA EYLEMLER OLMUŞTU

Geçen yıl ocak ayında Amsterdam, Lahey ve Eindhoven başta olmak üzere 14 kentte benzer olaylar yaşanmış ve yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı. Hollanda Polis Derneği yaptığı açıklamada, 41 yıldır bu denli şiddetli protestoların yaşanmadığını bildirmişti.
Korona virüs salgını nedeni ile kısıtlamaları sıkılaştıran Hollanda’da birden fazla şehirde protestolar patlak vermiş, başkent Amsterdam ve Eindhoven kentinde yüzlerce kişi sokaklara dökülmüştü. Kısıtlama karşıtı protestolar Lahey kentine de sıçramıştı.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin