Çalışma Bakanı Vedat Bilgin: Asgari ücret mesele olmaktan çıkacak

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili Türkiye çapında anket yaptıklarını söyledi. Asgari ücretin Türkiye’nin gündeminden çıkaracaklarını iddia eden Bilgin, “Asgari ücret ile ilgili yaklaşık 2 bin 500 muhtelif sektörlerde çalışan işçi, işveren , yöneticiler, esnaf başka mesleklerden insanları kapsayan araştırma ile topumun beklentilerini belirleyen bir araştırma yapıyoruz. Bu bizim için bir kamuoyu beklentisini de gösterme şeklinde bir çalışma olacak. Hesaplarımızı yaparak işçilerimizi koruyacak Asgari Ücret meselesini gündemden çıkaracak bazı rahatlamalar sağlayacağını şimdiden söyleyebilirim.” dedi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

https://www.tr724.com/yandas-kalemler-costu-asgari-ucret-4-bin-tl-olur-mu/

3600 DE RAFTAN İNDİRİLİYOR

Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge konusunda da konuştu: “3600 ek göstergesinin bakanlık bünyesinde çalışmaları başladı. Kapsamını ve maliyetini şu anda çalışıyoruz. Yakında sendikalarla birlikte ortak bir çalışma yürüteceğiz.”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, “Öğretmenlerimizi de kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz. Ana muhalefetin başındaki zat ‘Bu sözü ben verdim’ falan diyor… Sen neyin sözünü verdin? Bu iş bizim işimiz. Biz kuru kuruya söz vermeyiz yaparız. En önemli özelliğimiz bu.” demişti.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin