TTB Başkanı Prof. Dr. Fincancı: Hasta seçme sorumluluğu sağlık çalışanlarına yüklenemez

Türkiye’de son 24 saatte 55 bin 941 yeni vaka tespit edilirken salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı. Koronavirüs nedeniyle hastanelerin yoğun bakım servislerinde yer olmadığı için vatandaşlar kaderine terk edilirken Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Komitesi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, hasta seçme yükünün sağlık çalışanlarına bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Rekor seviyeye çıkan vaka artışı nedeniyle hastanelerde oluşan yoğunluğa dikkat çeken TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, ‘‘Koronavirüsten tek başımıza kurtuluş yok, ya hep beraber ya hiçbirimiz pandemi böyle bir sonuç. Bunu aklımızda bulundurmak gerekiyor. Salgını hastane kapısında karşılarsanız hem o hastaneye ihtiyacı olan diğer hastalara yatak bulamayacaksınız, hem de sağlık çalışanlarını tüketeceksiniz.’’ dedi.

”BEDELİ ÇOK AĞIR OLUR”

Sağlık çalışanlarının tükenmesinin bedeli çok ağır olacağını söyleyen Fincancı, ‘‘Sağlık çalışanları hastalara yetişemeyecekler. Hasta seçmek zorunda bıraktığınız sağlık çalışanının ruhsal durumunu bir düşünün. 2 hasta var tek yatak var, 10 hasta var tek yatak var, bu durumda sağlık çalışanları nasıl seçim yapacak? Bunun sorumluluğu çok büyüktür, bu sorumluluğunu sağlık çalışanlarına yükleyemezsiniz. Devlet salgında zaten çalışma koşulları ağır olan sağlık çalışanlarına hiçbir destek sağlamadı. Ne onların lojistik desteğini sağlayabildi ne de o insanların rahat yaşayabileceği ekonomik desteği sağlayabildi.’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin