Şenyaşar ailesinden ‘Adalet’ nöbeti: ‘AKP’ye oy yok’ diyen esnaf katledilmişti

Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın “adalet” talebiyle Urfa Adliyesi önünde başlattığı oturma eylemi, 3. gününde devam ediyor.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar’ı yitiren anne Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın, yarın görülecek duruşma öncesinde Urfa Adliyesi önünde “adalet” talebiyle başlattıkları oturma eylemi 3. gününde devam ediyor.

Anne Emine ve oğlu Ferit Şenyaşar, bu sabah yeniden adliye binasına önüne gelerek, oturma eylemlerini sürdürdü.

”GEÇ GELEN ADALETE DE RAZIYIZ”

Aile adına açılan Twitter hesabından, ” Adliye önündeki ADALET nöbetinin 3. günündeyiz. Sesimize ses katan herkese teşekkürler. Biz geç gelen adalete de razıyız. Hastanede insanlık suçunu işleyenler bellidir ve serbest bir şekilde dolaşıyorlar. Ailemiz için ADALET herkes için ADALET istiyoruz.” açıklaması yapıldı.

”NİYE BU KATLİAMI YAPANLAR TUTUKLANMADI?”

Adliye önünde konuşan anne Emine Şenyaşar, sadece adalet istediklerini belirterek, ”Ben hastayım. Kalbimde sorun var. Ayağım ağrıyor. Gözlerim görmüyor. Burada oturuyorum. Savcıya derdimizi anlatmak istiyoruz. Ama bizle görüşmek istemiyor. Ben burada oturmaya devam edeceğim. Ailemi öldürdüler. Çocuğumu cezaevine attılar. Bu nasıl adalet? Çocuklarımı hastanede katlettiler. Niye hastanedeki kayıtları çıkarmıyorlar? Niye bu katliamı yapanlar tutuklanmadı? Ben adalet istiyorum. Adalet sağlanıncaya kadar buradan kalkmayacağım.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri öncesi 14 Haziran’da AKP’li milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti esnasında korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine ait işyeri ve hastaneye uzanan saldırıları sonucu, Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar ile vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetti. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar ile birlikte toplam 8 kişi de yaralandı.

”BİZDEN AKP’YE OY ÇIKMAZ”

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, olaylardan üç gün önce yine aynı milletvekili, esnaf çarşısındaki aynı dükkân sahibinden AKP için oy istemiş, dükkan sahipleri ise ‘Bizden size oy çıkmaz’ diye AKP’li İbrahim Halil Yıldız’a tepi göstermişti.

Saldırı sırasında yaralanan Fadıl Şenyaşar ve kardeşleri, tedavileri devam ederken gözaltına alındı ve sonrasında Fadıl Şenyaşar tutuklandı. Şenyaşar, halen Elazığ Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik odada tutuluyor. Olaydan 15 ay sonra 18 Eylül 2019’da AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız, 50 kişilik koruma ordusuyla geldiği Urfa Adliyesi’nde teslim olduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin