Gazetecilikten 17 yıl hapis cezası alan Mehmet Baransu’ya özgürlük videosu

Kapatılan Taraf gazetesinde yer alan “Gülen’i Bitirme Kararı 2004’te MGK’da Alındı” başlıklı haber kapsamında yargılanan Mehmet Baransu, 4 ayrı suçtan toplamda 17 yıl 1 ay hapse çarptırılmıştı.

Gazetecilik faaliyetleri kapsamında yapılan bu haberden dolayı cezaevinde olan Baransu için özgürlük istendi. Bunun için hazırlanan videoda başta gazetecilik geçmişleri olan milletvekilleri Ahmet Şık, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın açıklamaları olmak üzere Baransu için istenen özgürlük talepleri yer aldı.

Videodaki başlıca ifadeler şöyle;

Ahmet Şık: Mehmet Baransu’nun içerde olmasına konu olan soruşturmada haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Baransu gazetecilikten içerde şu anda. Genelkurmay Başkanlığı’nın da reddetmediği, gerçek olduğunu da mahkemeye bilirkişi raporuyla gönderdiği bir belgeyi yayınlamaktan suçlanıyor. Bu gazetecilik faaliyetidir ve Baransu bu suçlamadan dışarıda olmalıdır.

Tuncay Özkan: Mehmet Baransu, MGK kararını ele geçirmiş, yayımlıyor, bu gazeteciliktir. Devletin sırlarını, savcı, polis, yargıç açıklayınca vatan hainliği olmuyor, gazeteci açıklayınca vatan hainliği oluyor.

Mustafa Balbay: Mehmet Baransu tutuksuz yargılanmalı. Kaçabilirdi. Veya farklı bir yöntem izleyebilirdi. Usul usul ona geliyordu süreç. Adil yargılanmasını diliyorum.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin