Sedat Peker Makedonya’dan sınır dışı edildi: ‘Türkiye’ye iade edilecek’

TR724 HABER MERKEZİ | Hakkında operasyon yapılacağı iddiası ile Türkiye’yi terk edip Makedonya’ya yerleşen organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in bu ülkeden ‘uyuşturucu baronu’ olduğu için sınır dışı edildiği ortaya çıktı. Peker’in Kosova üzerinde Türkiye’ye iade edileceği iddia ediliyor.

Makedonya merkezli lokalno.mk sitesinin aktardığı haberde, Makedonya’da uzun süredir ikamet eden ‘uyuşturucu baronu’ Peker’in polis tarafından sınır dışı edildiği belirtildi. Haberde, Peker’in uyuşturucu ticareti için yerel çetelerle de işbirliği çalışmaları yürüttüğü de aktarıldı. Haberde, sınır dışına gerekçe olarak Peker’in ülkeye birkaç günlüğüne girdiğini ama uzun süredir ülkede kaldığı gösterildi.

Haberde ayrıca, Makedonya İçişleri Bakanlığı yaptığı , “İkameti kötüye kullandığı tespit edildikten sonra, kişi Kuzey Makedonya Cumhuriyeti topraklarından sınır dışı edildi” açıklamalara da yer verildi.

Dönemin Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın, Peker hakkında, “Seni hapse attıracak” söylediğini iddia edilmişti. Peker’in hakkında yapılacak operasyonu önceden haber aldıktan sonra Türkiye’yi terk ettiği kaydedilmişti.

Son yaşanan gelişmelerle Peker’in Türkiye’nin isteği üzerine Makedonya’da gözaltına alındığı ve Kosova üzerinden Türkiye’ye iade edileceği iddia ediliyor.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

1 YORUM

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin