Yargıtay Ali Bulaç, Şahin Alpay ve Mümtaz’er Türköne için bozma kararı verdi; Türköne, tahliye edildi

Mümtazer Türköne

TR724 HABER | Zaman Gazetesi eski yazarı ve akademisyen Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne Yargıtay’ın bozma kararından sonra tahliye edildi.

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, KHK ile kapatılan Zaman gazetesi yazarlarından tutuksuz sanıklar Şahin Alpay ve Ali Bulaç ile tutuklu sanık Mümtazer Türköne’ye “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan verilen hapis cezalarını bozdu. Daire, Türköne’nin tahliyesine karar verdi.

Zaman gazetesi eski yazarları hakkındaki davada İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Bulaç, Alpay ve Türköne, “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan hapis cezası almıştı.

15 Temmuz sonrası ‘Cemaat medya yapılanmasıyla’ ilişkili olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Türköne, 2018 yılında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu süreçte Anayasa Mahkemesi’ne de başvuru yapan Türköne MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türköne’nin yeniden yargılanmasını istemişti. Diğer yandan Türköne cezaevindeyken iki kalp damarındaki tıkanma teşhisiyle hastanede yatmıştı.

Yargıtay’dan bozma kararı

Türköne ile ilgili İstinafın onadığı cezaya ilişkin Yargıtay yapılan başvuruyu değerlendirdi. Yargıtay verilen cezayı bozarak Türköne’nin tahliyesine hükmetti.

5 Ağustos 2016’dan bu yana tutuklu olan Türköne için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yeniden yargılama istemişti.

Hücre arkadaşım Mümtaz’er Türköne [Gazeteci Zafer Özsoy, Silivri günlerini Tr724’e yazdı-1]

Mümtaz’er Türköne saati [Gazeteci Zafer Özsoy, Silivri günlerini Tr724’e yazdı-2]

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin