Gazeteciler hakkında karar verildi: Müyesser Yıldız tutuklandı, İsmail Dükel serbest bırakıldı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel, adliyeye sevk edilmişti.

Savcılık sorgusu tamamlanan Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel ile astsubay E.B. tutuklanmaları istemiyle nöbetçi Sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Sulh ceza hakimliği verdiği kararda, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, ODA TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile Astsubay E.B tutuklanmasına hükmetti.

SAVCILIK SUÇLAMA DEĞİŞTİRDİ

Savcı Veysel Kaçmaz, askeri casusluk suçlamasından vazgeçerek, 4 gündür gözaltında olan Dükel ve Yıldız’a bu kez TCK’nin 329. maddesinde düzenlenen “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçunu isnat etti.

TCK’nın 329/1 maddesi, “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklayan kimseye 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilir” hükmünü içeriyor.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin