Başak Demirtaş’tan Adalet Bakanı Gül’e ‘görüntülü görüşme’ tepkisi!

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’la telefon görüşmesi yapan eşi Başak Demirtaş, sosyal medyadan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e tepki gösterdi.

Türkiye’de Kovid1-9 tedbirleri kapsamında cezaevlerinde görüş yasağı uygulanmaya devam ediyor. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, tutuklu ve hükümlülere, yakınlarıyla görüntülü konuşma imkânı sağlanacağı bildirilmesinin üzerinden iki ay geçmesine rağmen henüz bu konuda bir ilerleme yok.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’la telefonda görüştüğünü belirten Başak Demirtaş, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e görüntülü telefon ile görüşmenin ne zaman gerçekleşeceğini sordu.

Görüntülü görüşme imkânının ne zaman sağlanacağını Adalet Bakanı Gül’e soran Başak Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: ‘‘Selahattin ile biraz önce telefonda konuştuk. Tüm dostlara selamı var. Salgın nedeniyle kaldırılan yüz yüze görüşme hakkımızın yerine, görüntülü görüşme imkânı sağlanacağını söylemiştiniz. İki ay geçti. Ne zaman sağlanacak? Neden bilgi vermiyorsunuz? @abdulhamitgul

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin