Doğa Okulları’nda 3 aydır hiç maaş alamayan öğretmenlerin grevi devam ediyor. Yönetimden açıklama talep eden veliler, İstanbul Ataşehir’deki Genel Müdürlük binasında toplanarak, “İşadamlarına değil, eğitime sahip çıkılsın” sloganları attı. Okulda muhatap bulamayan veliler girişteki turnikeleri aşarak yönetime tepki gösterdi.
Bir yıla aşkın süredir ekonomik sıkıntılar içinde olan ve satılması planlanan Doğa Koleji’nde öğretmenler 1 yıldır düzenli maaş alamıyor. 3 aydır ise hiç maaş verilmiyor öğretmenlere. Birçok kez ders boykotu yapan öğretmenlere dün veliler de destek verdi. Ataşehir Doğa Koleji Genel Merkezi önünde bugün saat 11.00’da toplanan yüzlerce veli yaşanılan mağduriyetin bir an önce çözülmesini istedi. “Eğitim ticaret değil kamu hizmetidir”, “Nerede bu devlet?”, “Özel okullarda emek sömürülüyor”, “Teşvik ettiniz, teşvik olduk MEB nerede?” pankartları açan veliler “Yönetim buraya” sloganları attı.
OKUL SAHİBİ KULAKLARINI TIKAMIŞ
Veliler adına müdürlük önünde yapılan basın açıklamasında, “Okulun sahibi, aylardır maaşlarını alamadan hayat mücadelesi veren öğretmenler ile diğer çalışanların ve çocuklarını bu eğitim kurumunda okutan biz velilerin seslerine, kulaklarını maalesef tıkamış durumdadır” denildi.
ÜNİVERSİTE SINAVINA HAZIRLANAN ÇOCUKLARIMIZ VAR!
Özel okulların Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen yönetmelik hükümlerince yönetilmek zorunda olduğu kaydeden açıklamada, “Kurumun içinde bulunduğu ve aylar süren finansal sıkıntılar sebebi ile eğitim öğretimde yaşanan aksaklıkları gidermek için, MEB’in gerekli tedbirleri almasını beklemekteyiz.” denildi.
Veliler olarak kurum yönetimi ile görüştüklerini ancak oyalandıklarını belirten açıklamada, “Bu yıl üniversite sınavına hazırlanmakta olan yüzlerce çocuğumuz var, bu süreçten olumsuz etkilenmeleri kaçınılmazdır, akademik yönden çocuklarımızın hedeflerine ulaşamamaları, okul sahibi ve okul yönetimini vicdanen rahatsız etmeyecek midir?” diye sordu.
DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI
Öğretmenlerin bugüne kadar yaşadıkları sıkıntılara katlandıkların ancak, ne velilerin ne de öğretmenlerin dayanacak gücü kalmadığı vurgulanan açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı; “Aylardır satılacağından bahsedilen okulun satışı, neden yapılamıyor? Satış işleminin gerçekleşmemesi durumunda, Okul yönetimi, 65 bin öğrenci ve 10 binden fazla çalışanın mağdur olmaması için hangi tedbirleri almıştır? MEB, bunca mağduriyet yaşanmaya devam ederken, almayı düşündüğü herhangi bir tedbir var mıdır?”