Teksas’da silahlı saldırgan dehşet saçtı: ‘5 kişi öldü, 21 kişi yaralandı’

ABD’nin Teksas eyaletinin batısında polisin trafikte durdurduğu bir kişi silahlı saldırı gerçekleştirdi. Ortalığa ateş sürücü 5 kişiyi öldürdü, aralarında üç polisin de bulunduğu 21 kişiyi yaraladı. Polisten kaçan saldırgan daha sonra öldürüldü.

Kimliği açıklanmayan saldırganın sinyal vermeden dönüş yaptığı için polisler tarafından durdurulduğu bildirildi. Ateş açmaya başladıktan sonra kaçan saldırgan, önce ABD Posta İdaresi’ne ait bir araca el koyarak kaçmaya çalıştı ve kaçarken silahıyla çevresine ateş açmaya devam etti.

ABD’de dört hafta önce yine Teksas eyaletinin El Paso kentinde bir silahlı saldırgan alışveriş merkezinde sivillere ateş açmış, olayda çoğu Latin Amerika asıllı 22 kişi hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından açıklama yapan Başkan Yardımcısı Mike Pence, Trump yönetiminin tüm ülkede yayılan kitlesel saldırılara bir çözüm bulma konusunda iki partiden siyasetçilerle birlikte çalışacağını bildirdi.Başkan Trump’ın kendisi ise El Paso’daki saldırıdan bu yana çelişkili açıklamalar yapıyor. İlk önce silah alanlara geçmiş taramasının sıkılaştırılması gerektiğini savunan Trump daha sonra geri adım atarak mevcut taramaların fazlasıyla sıkı olduğunu savundu. Trump daha sonra da akıl hastalıklarına vurgu yaparak, kitlesel saldırıları önlemek için akıl hastalarına daha fazla tesis açılması gerektiğini savundu.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin