Erdoğan’dan Davutoğlu’na cevap: ‘Söyleyecekleri ne varsa söylesinler’

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski başbakan Ahmet Davutoğlu’ için, “Söyleyecekleri ne varsa söylesinler, böyle lafla tehdit olmaz. Bagajlarındakini ortaya dökmelerinde fayda var” dedi.

Davutoğlu’nun parti kuracağı iddiasıyla ilgili olarak, ‘bunların dertleri olmadığını’ söyleyen Erdoğan, geçmişte partiden kopanların yok olduğunu belirterek şöyle devam etti: “AK Parti olarak şu na tarih yazar bir konumdayız. Uluslararası bir boyuta çıkmış parti konumundadır. Bu arkadaşlar ne söylerse söylesin, bizim endişemiz yok, döksünler eteklerindekini. Biz eserlerimizle konuşuyoruz.”

Davutoğlu, “7 Haziran ile 1 Kasım 2015 arasındaki eski defterleri açarsam birçok kişi insan içine çıkamaz” sözlerine açıklık getirirken AKP ve MHP’ye sitem ettiğini söylemiş; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘bedel ödetme’ ve ‘eski kayıtları açma’ ifadelerinin de bir tehdit olduğunu savunmuştu.

‘ABD bu tutumunu devam ettirirse başımızın çaresine bakacağız’

Diken’in haberine göre, Türkiye’nin almayı planladığı savaş uçaklarıyla ilgili de konuşan Erdoğan, Rus yapımı Su-57 ve ABD menşei F-35’in avantajlarının masaya yatırılmasından önce, savunma sanayiine tedbirler alınması gerektiğini belirterek, “ABD şu anki tutumunu devam ettirirse biz de tabii başımızın çaresine bakacağız” dedi.

Erdoğan, ortak üretim ve kredi planlamasının alınacak kararda etkili olduğunu sözlerine ekledi.

‘İdlib’de istediğimiz noktadayız desek yalan olur’

İdlib’de 600 bin insanın öldürüldüğünü söyleyen Erdoğan, “İstediğimiz noktadayız desek yalan olur. Bunun dışında 1 milyonu aşkın göçmen var. Tüm personelimiz tanklarımız, toplarımız orada” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapılan görüşmeden sonra gerekli uyarıların yapıldığını belirten Erdoğan, “Trump’la Münbiç konusunu ele aldık. 20 mil konusunda ABD’li heyetin bunu daraltma gibi bir isteği oldu. Geçici de olsa bir mutabakat sağlandı. BM Genel Kurulu’nda Trump ile bir araya geleceğiz” dedi.

‘İdamı onaylarım’

Emine Bulut cinayeti sonrası gündeme tekrar gelen ‘kadın cinayetleri’ konusunda Adalet Bakanlığı’nın bir çalışma yaptığını söyleyen Erdoğan, “Eğer parlamento, dünya ne der demiyoruz, bu konuyla ilgili idam kararını verirse ben bunu onaylarım, hiç düşünmem. Vicdanım da rahattır” diye konuştu.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin