Fazıl Say kapıyı açtı, sinemacılar ‘Saray’a koştu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, her seçim öncesinde uyguladığı taktiği yine devreye soktu. Erdoğan, bir taraftan gerilimi tırmandırırken diğer yandan bazı kesimlere ‘elma şekeri’ dağıtmayı ihmal etmiyor. İki farklı stratejinin ortak noktası ise  oy getirecek adımlar olması.

Erdoğan, 31 Mart yerel seçimi öncesinde ideolojik olarak CHP ve HDP üzerinden siyasi gerilimi tırmandırırken, yüksek enflasyonu gözardı ederek marketlere, pazarlara savaş açıyor. Öte taraftan küçük esnafa, emekliye, çiftçiye hatta sanat dünyasına yönelik ‘cazip görünen’ adımlar atıyor.

‘İSLAMCILAR KAZANDI’ DİYE ÜLKEYİ TERK EDECEKTİ

Erdoğan’ın dağıttığı elma şekerlerine bu kez en çok rağbet eden kesim sanat camiası oldu. Erdoğan önce aralarında yıllardır adı konmamış mesafe olan ünlü piyanist Fazıl Say’a sinyal çaktı. Yıllar önce AKP’yi ve Erdoğan’ı kast ederek “İslamcılar kazandı, ben gidiyorum” diyen, İslam dini aleyhinde ifadeler kullanan Say da sinyali karşılıksız bırakmadı.

Sonuçta Erdoğan, geçen hafta eşi Emine Erdoğan’ı da alarak Say’ın konserine katıldı ve kendisini ayakta alkışladı. Konser sonunda iki taraf birbirine hediye ve övgü yağmuruna tuttu. Say, kendi camiasından gelen eleşirilere karşı kendi duruşunu savundu.

MISIR PARASI FARKLILIKLARI ORTADAN KALDIRDI

Dün sürpriz bir gelişme oldu. Bir süredir sinema salonu işletmecileri ile ‘patlamış mısır’ kavgası veren oyuncu, yapımcı ve senaristlerden oluşan kalabalık bir sanatçı grubu Beştepe Sarayı’na koştu. Sanki hepsi, Fazıl Say’ın o kapıyı açmasını bekliyordu!

Çünkü çoğu tıpkı Say gibi Erdoğan ile ideolojik olarak farklı saflarda yer alıyordu, en azından öyle görünüyordu. Söz konusu sanatçıların bir şekide içinde yer aldığı filmlerin çoğu da Erdoğan ve çevresinin tasvip edeceği şeyler değildi.

Ancak, bir ‘mısır parası’ bütün farklılıkları ortadan kaldırdı. Kimi Erdoğan’ın önünde düğmesini ilikledi, kimi geniş gülücükler dağıttı, kimi de övgü dolu sözler döktürdü.

YILMAZ ERDOĞAN, BÖYLE BİR HIZ VE İVME GÖRMEMİŞ

Sabah gazetesinin haberine göre, oyuncu ve senarist Yılmaz Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sektörün sorunlarının çözümünde gösterdikleri hassasiyetleri ve kabulleri dolayısıyla teşekkür etti. Yılmaz Erdoğan, sonunun çözümü konusunda daha önce böyle bir hız ve ivme görmediğini belirtti.

Oyuncu ve yapımcı Şahan Gökbakar, milli sinema ve geleceği açısından çok önemli bir adım atıldığını belirterek Erdoğan’ın yasayı onayını ‘tarihi bir imza’ olarak niteledi.

ÖZDENER: BAŞKANLIK SİSTEMİNİ İKİ HAFTADA İDRAK ETTİK

Senarist ve yapımcı Bahadır Özdener de “Başkanlık sistemini son iki haftada idrak ettik. Sağladığınız birlik sayesinde artık bizim aramızda ayrılık gayrılık olmaz.” diye konuştu.

Görüşmede Erdoğan’ın duayen sinema ve tiyotrocular Metin Akpınar ve Müjdat Gezen gibi isimler hakkında yakın zamanda kullandığı ağır ifadelerin gündeme gelip gelmediği ise şimdilik bilinmiyor.

MISIR VE BİLETİ ORTAK SATANA 50 BİN TL CEZA

Erdoğan’ın imzaladığı yasaya göre, patlamış mısır, kola ve sinema bileti üçlüsü tek kampanya ile satışa sunulamayacak. Böyle bir kampanya yapan sinema işletmecilerine salon başına 50 bin lira ceza kesilecek.

Sinema salonlarında gösterilen reklamların süresi en fazla 10 dakika olacak. Bu süreyi geçen sinema salonlarına da salon başı 50 bin lira ceza kesilecek.

Fazıl Say’ın açtığı kapıdan Beştepe Sarayı’na koşan sinemacılar şöyle:
Oktay KAYNARCA: Oyuncu
Birol GÜVEN: Yapımcı
Şükrü AVŞAR: Yapımcı
Timur SAVCI: Yapımcı
Cemal OKAN: Yapımcı
Muzaffer YILDIRIM: Yapımcı
Şahan GÖKBAKAR: Oyuncu, Yapımcı
Çağrı ÖZEREN: Yapımcı
Yılmaz ERDOĞAN: Yönetmen, Oyuncu, Yapımcı
Necati AKPINAR: Yapımcı
Fatih AKSOY: Yapımcı
Mahsun KIRMIZIGÜL: Yönetmen, Oyuncu
Kerem ÇATAY: Yapımcı
Mehmet BOZDAĞ: Yapımcı
Serdar ÖĞRETİCİ: Yapımcı
Bülent İNAL: Oyuncu
Burak ÖZÇİVİT: Oyuncu
Ata DEMİRER: Oyuncu
Tamer KARADAĞLI: Oyuncu
Şoray UZUN: Oyuncu
Demet AKBAĞ: Oyuncu
Raci ŞAŞMAZ: Yapımcı
Onur TAN: Yönetmen
Bahadır ÖZDENER: Senarist, Yapımcı
Elif DAĞDEVİREN: Yapımcı
Şükrü Erol Avcı: Yapımcı

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin