İktidar baskısıyla devlet kanalındaki gazeteciyi işten atan genel müdür istifa etti

Avustralya’da devlete ait yayın kuruluşunun başkanı, bir gazeteciyi iktidarın telkiniyle işten çıkardığı ortaya çıkınca görevini bıraktı.

Euronews’ün haberine göre, istifa eden Australian Broadcasting Corporation (ABC) Genel Müdürü Justin Milne açıklamasında, “Amacımız kurumun çıkarlarını korumak. Bu öfke fırtınası eserken işe devam etmek doğru olmaz” dedi.

Milne’nin kıdemli gazetecilerden Emma Alberici’nin işten atılması için yöneticilerden birine talimat verdiği, basına sızan yazışmalarda ortaya çıkmıştı.

Milne’nin emri verdiği Michelle Guthrie’ye yazdığı mesajlarından birinde “Ondan nefret ediyorlar, ABC’yi korumak zorundayız Emma’yı değil. Ondan kurtul. Gelecek seçimlerde koalisyonun kaybedeceğinin garantisi yok” diyerek hükümetin baskısı altına olduğununu açıkça ifade ediyordu.

Gazeteci Guthrie de hafta başında işinden atılmıştı. İktidarda halen söz sahibi olan eski başbakan Malcolm Turnbull’un, politikalarını eleştiren haberler yaptığı için Alberici’den şikayetçi olduğu iddia ediliyor.

Başbakan Scott Morrison ise görevi devraldığı Turnbull’un nufüzunu kullandığı iddialarını reddediyor. Hükümet konuyla ilgili iç soruşma başlatılacağını duyurdu.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin