Pakistan’dan kaçırılan Mesut Kaçmaz ve eşi 12 gün sonra adliyeye sevk edildi

Pakistan’da 27 Eylül’de evi basılarak gözaltına alınan ve 14 Ekim’de özel uçakla Türkiye’ye kaçırılan eğitimci Mesut Kaçmaz ve eşi adliye sevk edildi. Kaçmaz ailesiyle birlikte bir dönem Endonezya’da kalan ve Türkiye’ye dönen işadamı da adliyeye götürüldü.

Lahor’da 27 Eylül gecesi sabah saatlerinden evlerin basılarak bilinmeyen bir yere götürülen eğitimci Mesut Kaçmaz ve ailesi Türkiye’ye kaçırılmıştı. Aile, Lohar Yüksek Mahkemesi’nin kararına rağmen hukuksuz bir şekilde 14 Ekim’de deport edildi. BM korumasındaki Kaçmaz ailesi, gözleri bağlı bir şekilde İslamabad’dan Türkiye’ye işaretsiz bir uçakla gönderilmişti. Kaçmaz çiftinin 2 kızı ise gözaltına alınmadığı ve akrabalarının yanında İstanbul’da kaldığı belirtildi.

Bunun yanı sıra bir dönem Endonezya ile ticaret yapan ve bu ülkede yaşayan, daha sonra ise Türkiye’de ikametine dönen işadamı Hakan İslamoğlu’nun emniyetteki işlemleri tamamlanıp, adliyeye sevk edildi. AKP’ye yakın medyada İslamoğlu’nun Endonezya’dan getirildiği iddia edilmiş ancak bu iddia doğrulanmamıştı.

 

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin