6 ilde askerlere operasyon: 16 gözaltı

Bursa merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda, cemaatle irtibatlı oldukları ileri sürülen aralarında muvazzaf ve ihraç askerlerin de olduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilmiş ve halen görevde olan  askerlerin ankesörlü telefon kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınması talimatı verdi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde hakkında gözaltı kararı çıkartılan 16 eski askerin evleri şafak vakit basıldı.

Bursa, İstanbul, Kırşehir, Hatay, Ankara ve Bilecik’te düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 1 teğmen, 3 astsubay, 1 uzman çavuş, 1 açıkta üsteğmen, 1 emekli astsubay, 2 ihraç teğmen, 1 ihraç astsubay, 2 ihraç uzman çavuş, 1 sağlık teknikeri ve 3 sivil gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişiler ifadeleri alınmak üzere Bursa TEM Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin