Hizmet Hareketine yönelik soruşturma kapsamında İstanbul merkezli operasyon olarak başlatıldı. 37 ilde gerçekleştirilen operasyonda 108’i avukat 126 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Gözaltı kararı verilen 8 kişinin ise ihraç edilen hâkim-savcı adayı, 1’inin de halen görevde olan hâkim-savcı adayı olduğu öğrenildi.
İtirafçı beyanları ve Bylock iddialarıyla gerçekleştirilen operasyonda delil olarak baz istasyonları bilgisi gösterildi. Ayrıca ankesörlü telefonla arandığı iddiası da gözaltılara gerekçe yapıldı.
Savcılığın açıklamasında, “GSM Hatları üzerinden eve çağrılma ve mülakata hazırlık dönemlerinde ankesörlü telefonlardan aranıp aranmadıkları yönünde yapılan çalışmalarda ise hedef şahısların ankesörlü telefonlar üzerinden arandıkları, bu yönde dosya şüphelileri ile ardışık aramalarının olduğu” iddialarına yer verildi.