Yargıtay kararına rağmen ‘sahte ByLock delili’ üretenlerle mücadele edilmeli

Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararı sonrasında Emniyette ‘sahte Bylock tespit tutanağı’ hazırlıkları başladığı ileri sürüldü.

Yargıtay Ceza Kurulunun hukuksuz bir şekilde ByLock kullanımını bir delil olarak kabul etse de, bazı kriteler getirmesi bir çok davayı boşa düşürdü.

Bylock konusunda çalışmalarıyla tanınan Avukat Murat Akkoç Emniyette yeni deliller uydurmak için yapılan hummalı faaliyete dikkat çekti. Sosyal Medya hesabından paylaşımlarda bulunan Avukat Akkoç “Bu çalışmayla CGNAT kaydı olup USER ID numarası olmayan yada fişleme listesinde olup bir türlu suç üretilemeyip operasyon yapılamayan kişelere sahte BTDT hazırlanarak kişilerin cezalandırılması hedeflenmektedir” dedi.

Avukat Akkoç, bu hususlarda hukuki yardım talep edenlere katkı sağlamak için ‘sahtecilik iddiası ve itirazlarını içeren örnek dilekçeleri ve eklerini de paylaştı.

Özellikle Yargıtay Ceza Genel Kurulu Bylock kararlarında ID User numara eşleştirmelerini arıyor. Ayrıca yöneticilik veya daha etkin pozisyonlarda karar verebilmek için mutlaka içeriğinin de belirlenmesini istiyor.

Akkoç konuya ilişkin şu paylaşım ve uyarılarda bulundu:

Bylock Tespit ve Degerlendirme Tutanağına karşı SAHTECILIK IDDIASINI ve ITIRAZLARI içerir ORNEK DILEKCE ve eklerini http://by1ocksavunma.blogspot.com adresinde ( B ) nolu başlıktaki linkten indirebilirsiniz.

Yargıtay Ceza Genel Kurul’unun son Bylock kararı dikkate alınarak USER ID, şifre tespiti yapılan kişiler yönüyle Bylock Tespit ve Değerlendirme Tutanağı’na karşı ITIRAZLARI YAPMAK ve SAHTECILIK IDDIASINDA bulunmak savunma adına hayati önem kazanmıştır.

Yargıtay CGK sonrası Emniyet binlerce dosyaya “..Bylock USER ID numarası EŞLEŞTIRME çalışması yaptık ve bu user ID’lerin şifresini ve kime ait olduğunu bulduk..” diye SAHTE BYLOCK TESPIT VE DEGERLENDIRME TUTANAGI göndermeye başlamıştır.

Bu çalışmayla CGNAT kaydı olup USER ID numarası olmayan yada fişleme listesinde olup bir türlu suç üretilemeyip operasyon yapılamayan kişelere sahte BTDT hazırlanarak kişilerin cezalandırılması hedeflenmektedir.

Dosyanız ister savcılık aşamasında isterse yerel veya üst mahkemelerde olsun( AYM, AIHM dahil) mutlaka BTDT karşı sahtecilik iddiası ve diğer itirazların yapılarak dosyaya konulmasında ciddi hukuki fayda vardır.

Bu dilekçeleri yerel ve üst mahkemeler veya AYM bir şekilde dikkate alacaktır. Onlar almazlarsa AIHM’nin dikkate alacağından şüphe yoktur. Önemli olan hukuki direnci korumak ve tüm itirazları yasal süresinde yapmaktır.

Diğer taraftan Yargıtay Ceza Genel Kurul’unun son Bylock kararı sonrası telefonunda Bylock, Kakao Talk kırıntısı var yada USER ID tespiti yapılamamışsa da cgnat ve hts kayıtları uyumlu olduğu gerekçesiyle kimseye ceza verilemez.

Dosyası bu mahiyette olan kişiler Yargıtay Ceza Genel Kararını mutlaka savunmasına eklemesi gerekir. Yerel mahkemeler ceza verme konusunda inat etse dahi Yargıtay bu ceza kararlarını bozacaktır.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin