Akın İpek’in 10 milyar dolar değerindeki 18 şirketine el konuldu

Ankara 4. Sulh Ceza Hakimi Deniz Gül, hakkında yakalama kararı olan Akın İpek’in 10 milyar dolar değerindeki 18 şirketini (Koza-İpek Holding) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devretti.

TMSF, gerektiğinde şirketlerin varlıklarının satılmasına veya feshi ile tasfiyesine karar verebilecek.

AKIN İPEK’TEN AÇIKLAMA: ALLAH YİNE VERİR DER GEÇERİM. FAKAT ÜLKEMİN AYDINLARINA ŞAŞIRIYORUM

Akın İpek, el koyma kararının ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. Akın İpek, ‘Gece karardıkça karardı, fırtına azdıkça azdı’ diye başladığı açıklamasında ‘aydınlara’ sitem etti. ”Ben yanlış birşey yapmadım, suç işlemedim. Doğru yaşamaktan vazgeçmem. Dinim yasaklıyor. Allah (cc) vermişti, dilerse yine verir der, geçerim. İnsanlardan bir beklentim de yok. Fakat ülkemin aydınlarına şaşırıyorum.” dedi

İŞTE O AÇIKLAMA:

akin ipek aciklama

ALİ BULAÇ: MAL VARLIĞINA EL KOYMA CAHİLİYE DÖNEMİNE DÖNÜŞTÜR

Kur’an-ı Kerim meali ve tefsiri yazan İslam alimi Ali Bulaç, eski Zaman’daki köşesinde 12 Mayıs 2015’te kaleme aldığı makalesinde müsadere yani mal varlığına el koymayı cahiliye dönemine geri dönüş olarak tanımlamıştı. Bulaç, özetle şunları yazmıştı:

  • Müsadere (mal varlığına el koyma) İslam dininin getirdiği hukuki güvenceler açısından da cahiliye dönemine geri dönüştür.

  • Hak ve adaleti tesis etmek üzere vaz’edilmiş bir hukuk ilkesi, muktedirler eliyle maksadına aykırı kullanılabilmektedir.

  • Emek, miras, hibe, vasiyet, diyet, mehir, zekat vb.yollarla edinilmiş mal ve kıymetler kişinin mülküdür.

  • Devletin meşru çerçevede ve miktarda vergi toplamasının dışında yönetilenlerden başka maddî-malî talepte bulunma yetkisi yoktur.

Türkiye'de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin